Tengbom Eriksson Arkkitehdit on nyt Tengbom

2017-05-31

”Lyhempi parempi.”  Vuosien varrella rakkaalla lapsella on ehtinyt olla monta nimeä. Nyt Tengbom Eriksson Arkkitehdit lyhennettiin näppärään muotoon Tengbom, ja näin toimimme jatkossa Suomessa samalla nimellä kuin konsernin muut toimistot Ruotsissa. Ihmiset täällä työpöytien ääressä ovat kyllä pääosin samat kuin ennenkin. Yksi poikkeus tosin on: päästimme toimiston perustajaosakkaan Patrick Erikssonin hyvin ansaitulle eläkkeelle alkuvuodesta 2017.

Pelikentällä vuodesta 1979 ja osa Tengbom-perhettä vuodesta 2013.

Olemme uudistaneet  suomalaista rakennuskantaa ja kaupunkikuvaa jo liki neljänkymmenen vuoden ajan, niin uudisrakennusten, kuin kaavojen, yleissuunnitelmien, selvityksien ja kehityshankkeiden muodossa. Moni vuosien kuluttama rakennus on noussut uuteen kukoistukseen laatimiemme korjaussuunnitelmien avulla. Nykyinen emoyhtiömme, ruotsalainen Tengbom, on yksi maailman vanhimpia yhä toiminnassa olevia arkkitehtitoimistoja, perustettu jo 1906. Tengbom on paitsi saavuttanut kunnioitettavan iän, myös kasvanut koossa maailmanluokan toimistoksi; Helsingin 30 suunnittelijan lisäksi meitä onkin Ruotsin kymmenessä toimistossa liki 600.

Rima korkealla!

Vaikka olemme tietenkin hyvin ylpeitä toimistomme historiasta, suuntaamme katseemme eteenpäin. Tulevaisuuden mahdollisuudet ja mahdolliset tulevaisuudet ovat pelikenttämme. Vain nykyisen todellisuuden ja tämän päivän ratkaisut kyseenalaistamalla voi kehittyä nykyistä paremmaksi. Meidän tavoitteemme on olla joka vuosi entistäkin säteilevämpi, inspiroivampi ja taitavampi toimisto, ja suunnitella rakennuksia ja ympäristöjä joilla on merkitystä, nyt ja tulevaisuudessa. Me haluamme auttaa tekemään maailmasta paremman.

Kättemme jäljen tulee olla ajankohtaista vielä seuraavatkin sata vuotta!