Tengbomin suunnittelema asuntomessualue aukeaa pian

2017-07-07

Kesälomalla suunta Saimaalle!

Asuntomessut Mikkelissä ovat jo ihan ovella! Laadimme Kirkonvarkauden asuntomessualueelle osayleiskaavan ja asemakaavan. Kirkonvarkaus on metsäinen rantakaistale Mikkelin keskustan eteläpuolella. Messualueeseen kuuluu 29 omakotitaloa ja yksi paritalo. Suunnittelimme katujen, tonttien ja rakennusten sijoittamisen alueelle sekä ohjasimme kaavamääräyksillä rakennusten ja pihan sovittamista maastoon. Halusimme säästää mahdollisimman paljon puita, rantakallioita ja mäntykankaan kasvillisuutta. Rakennusten tulee väriensä puolesta sopia metsäympäristöön, eli niiden tulee olla tummia ja meheviä. Ja juuri tällaisia talojahan sinne näyttää nousevan. Messut ovat auki 14.7.-13.8.2017.

Tule kesällä Mikkeliin!

Yllä: Rakennusaikaisia kuvia Kirkonvarkaudesta. Puita ja luonnonympäristöä on säilytetty lähellä rakennuksia. Kuvat: Mikkelin Asuntomessutoimisto.