Nya Karolinska sairaala palkittiin

2017-06-20

Tukholman Solnassa sijaitseva uusi Nya Karolinska -sairaalarakennus sai Euroopan Healthcare Design Awards 2017 palkinnon.

Pian valmistuva sairaala oli ehdolla kategoriassa ”Future Healthcare Design”. Kilpailuryhmä White Tengbom Team iloitsee palkinnosta ja näkee sen sairaalasuunnittelun kaupunkikuvaan ja arkkitehtuuriin liittyvänä keskustelunavauksena.

Kaikki suunnittelu lähtee potilaan turvallisuudesta, arvokkaasta kohtelusta ja mukavuudesta. Sairaala on rakennettu toimimaan seuraavat sata vuotta. Se on yksi Euroopan suurimmista ja Ruotsin monimutkaisimmista ​​tietomalliprojekteista (BIM) ja ensimmäinen ruotsalaisten ja kansainvälisten standardien mukaan ympäristöluokitettu sairaala.

Palkinnon myöntää Architects for Health ja SALUS Global Knowledge Exchange. Palkinto myönnetään kymmenessä luokassa ja ehdokkaita on maailmanlaajuisesti. Voittajat julkistetaan 13 kesäkuuta 2017.
White Tengbom Team

White Tengbom Team on yritys, jonka Ruotsin kaksi suurinta arkkitehtitoimistoa White ja Tengbom perustivat 2010 Karolinska Solna-sairaalahanketta varten.

Lue lisää Nya Karolinska -projektin esittelysivulta (linkki vie Ruotsin Tengbomin sivuille).