Tengbom on yksi Skandinavian eturivin arkkitehtitoimistoista. Suunnittelemme ajatonta, ihmislähtöistä ja inspiroivaa ympäristöä tuleville sukupolville.

Olemme noin 30 hengen arkkitehtitoimisto Helsingin keskustassa, ja osa ruotsalaista Tengbom-konsernia. Tarjoamme suunnittelupalveluja laajalla kirjolla: palveluihimme kuuluu niin rakennussuunnittelua, maankäytön suunnittelua, ja maisemasuunnittelua, kuin myös erilaisia selvityksiä ja kehityshankkeita. Luomme projekteihin onnistumisen olosuhteet ennen kaikkea dialogilla: projektin koosta, budjetista ja paikkakunnasta riippumatta koemme tärkeäksi luoda parempaa ympäristöä yhdessä toistemme, asiakkaan, ja loppukäyttäjän kanssa. Hyvä suunnittelu tuo aina hankkeelle lisäarvoa. Hyvä suunnittelu voi nostaa kohteen tasolle, jota ei edes osattu tavoitella.

Tengbom työllistää yhteensä liki 600 suunnitteluammattilaista kymmenessä toimistossa. Isosta koosta on etua: porukkaamme mahtuu paitsi rautaista monen alan erikoisosaamista, myös paljon erilaisia näkemyksiä siitä, mitä on hyvä, kestävä arkkitehtuuri. Varmaa on, että vanhoihin meriitteihin ja ratkaisuihin se ei perustu. Ilman ajatustenvaihtoa arkkitehtuuri ei kehity eikä monipuolistu. Kestävät tulevaisuuden ratkaisut saavat alkunsa ideoiden vaihtamisesta ja vallitsevien normien venyttämisestä.

Sata vuotta mittarissa – katse eteenpäin!

Vaikka olemme ylpeitä toimistomme yli satavuotisesta historiasta, suuntaamme katseemme eteenpäin. Päivitämme jatkuvasti osaamistamme rakennusmääräysten, viranomaisvaatimusten ja rakentamistalouden suhteen. Ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen kestävyys on meille kaiken A ja O. Olemme avoimia muutokselle, emmekä pelkää tulevaisuutta. Päinvastoin; tulevaisuuden mahdollisuudet ja mahdolliset tulevaisuudet ovat pelikenttämme. Vain nykyisen todellisuuden ja tämän päivän ratkaisut kyseenalaistamalla voi kehittyä nykyistä paremmaksi. Meidän tavoitteemme on olla joka vuosi entistäkin säteilevämpi, inspiroivampi ja taitavampi toimisto, ja suunnitella rakennuksia ja ympäristöjä joilla on merkitystä, nyt ja tulevaisuudessa. Me haluamme auttaa tekemään maailmasta paremman.

Kättemme jäljen tulee olla ajankohtaista vielä seuraavatkin sata vuotta!

Nopeat Tengbom-faktat

toimitusjohtaja
Katia Salo (Tengbom Suomi) Johanna Frelin (Tengbom-konserni)

hallitus
Gunilla Haglund, puheenjohtaja (liiketoimintajohtaja, Tengbom-konserni)
Johanna Frelin, jäsen (toimitusjohtaja, Tengbom-konserni)
Mats Juhl, jäsen (talousjohtaja, Tengbom-konserni)

liikevaihto
1,7 MEUR (2016)

työntekijät
n. 30 (konserni: n. 570)

pääkonttori
Tukholma

toimistot
Göteborg, Uppsala, Malmö, Jönköping, Linköping, Kalmar, Karlstad, Borås & Helsinki