Lammenrannan pysäköintilaitos

Näyttävä parkkitalo miljöön ja tulevaisuuden ehdoilla
Asiakas: KSBR Oy
Paikka: Helsinki
Aika: 2021-
Laajuus: 8430 Brm2
Tilaaja: Helsingin ATT

Helsingissä Kaarelan kaupunginosaan Kuninkaantammen Lammenrantaan rakennetaan uusi puukerrostalojen asuinalue. Alueelle rakennetaan myös puujulkisivuinen pysäköintitalo, jota Tengbom suunnittelee yhdessä Keski-Suomen Betonirakenne Oy:n kanssa. Hanke pohjautuu Tengbomin ja KSBR:n yhteiseen kilpailuvoittoon.

Visualisointi Lammenrannan parkkitalosta

Lammenrannan uusi pysäköintitalo on arkkitehtonisesti korkealaatuinen ja suunniteltu kestämään aikaa. Sen normaalia pidempää kestävät rakenteet ja edulliset elinkaarikustannukset tekevät siitä pitkäikäisen rakennuksen. Parkkitalon kesäaikaan tarvitsema sähkö tuotetaan viherkatolle asennettavilla aurinkopaneeleilla.

Parkkitalon runko rakennetaan paikallavaluna betonista ja julkisivu verhoillaan massiivipuisilla CLT-levyillä. Puumateriaalina käytetään kuusta, joka käsitellään paloturvalliseksi. Käsittelyn myötä puu muuttuu ajan saatossa kelopuun väriseksi. Vaihteleva ja moniulotteinen puujulkisivu tuo katukuvaan mielenkiintoa.

Pysäköintitilat jakaantuvat neljään ja puoleen kerrokseen, joista yksi sijaitsee maan alla. Autopaikkoja pysäköintitaloon tulee 265, joista 11 on varattu liikkumisesteisille. Noin 8500 neliömetrin kokoisen rakennuksen maantasokerrokseen tulee erillinen kolmionmuotoinen siipi liiketiloille. Siipeen sijoitetaan myös rakennuksen tekniset tilat. Piha-alueen esteettömyyteen kiinnitetään suunnittelussa erityistä huomioita.

Projektin työryhmä

Yhteyshenkilöt

Marcus Heinänen asiakkuusvastaava 050 394 1674