Clarion Hotel Helsinki Airport nousee Helsinki-Vantaalle

2023-12-08

Helsinki-Vantaan lentokentälle nousee hieno uusi hotellirakennus. Strawberry Groupin operoima hotelli on avautuessaan Suomen suurin: huoneita on yhteensä 716. Rakennukseen tulee kaksi erilaista hotellikonseptia: Clarion, sekä Suomessa uusi Comfort.

Ravintolassa on hämyisä valo ja skandinaavinen sisustus.

Clarionin sisustussuunnittelusta vastaa Tengbomin Tukholman toimisto, ja pääsimmekin syyskuussa mielenkiintoiselle työmaavierailulle hotellille. Tengbomin Claesin kanssa meitä opastivat SARCin Janne ja Skanskan osaava projektijohto.

Millainen hotelli Clarionista on sitten tulossa?

”Skandinavia kohtaa Aasian hienostuneessa sekoituksessa puhdasta modernia skandinaavista muotoilua ja klassisen aasialaisen estetiikan toiminnallista eleganssia. Tätä konseptia – JAPANDI – symboloivat ikoninen koi (karppi) ja suomalainen kuha. Minimalistisella mutta kutsuvalla tyylillään muotoilu korostaa rikkaita, lämpimiä sävyjä, vaihtelevia tekstuureja ja luonnonmateriaaleja”, Tukholman toimisto kuvailee.

Helsinki-Vantaan lentokenttää kutsutaan usein ”portiksi Aasiaan”, ja sieltä lähteekin yli 80 suoraa lentoa Aasian kohteisiin joka viikko.

Sisustussuunnittelu lentokentällä sijaitsevaan hotelliin on tavanomaisesta hotellisuunnittelusta poikkeava toimeksianto, jossa matkaromantiikka kohtaa monia käytännön näkökulmia. On esimerkiksi pohdittava, miten suunnitella tilasta toiseen siirtymiset niin, että myös jet lagista kärsivät matkustajat löytävät oikeaan paikkaan. Kokous- ja juhlatilat ovat poikkeuksellisen suuret, ja ne mahdollistavat suurten kansainvälisten tapahtumien järjestämisen. Esimerkiksi juhlasaliin mahtuu yli tuhannen hengen yleisö.

SARCin suunnitteleman hotellirakennuksen arkkitehtuurille on ominaista skandinaavinen rytmi ja minimalistinen estetiikka selkein ja puhtain linjoin. Rakennuksen kokonaisala on noin 38 000 neliömetriä ja siinä on 12 maanpäällistä kerrosta. Hotellista on suora kulkuyhteys terminaaliin.

Huoneessa on kotoisa tunnelma.

Sisustuksen yksityiskohdat luovat kokonaisvaltaisen kokemuksen

Sisustuskonseptissa yhdistyvät vaikutteet idästä ja lännestä. Klassiset skandinaaviset materiaalit ja väripaletit sulautuvat harmonisesti aasialaisiin vaikutteisiin. Julkisissa tiloissa, kuten ravintoloissa ja baareissa on paljon aitoja materiaaleja, kuten kivilattiat ja massiivipuisia yksityiskohtia. Skandinaaviset ja suomalaiset design-huonekalut luovat yhdessä materiaalien kanssa kutsuvan ilmapiirin.

Hotellihuoneet tarjoavat intiimimmän, kodikkaamman ilmapiirin aidoilla puulattioilla ja maanläheisillä väreillä. Yksityiskohdat ovat tarkkaan harkittuja ja tasapainossa niin esteettisesti kuin toiminnallisestikin.

Kokoustilat ovat huipputekniikalla varustettuja, ja ylelliset villamatot luovat miellyttävän työympäristön pehmeällä akustiikalla. Kontrasti pehmeiden materiaalien ja edistyneen teknologian välillä on selvä, mikä jättää tilaa luovuudelle ja tuottavuudelle.

Clarion’s Spa / Wellness on rauhallinen rentoutumisen ja hyvinvoinnin paikka. Sisäpihalle päin aukeaa terassi, jossa on lämmin uima-allas niille, jotka haluavat kokea eksoottisen suomalaisen talven parhaalla mahdollisella tavalla.

Kaikki hotellin tilat on huolellisesti suunniteltu luomaan kokonaisvaltainen kokemus, jossa vieraat voivat nauttia kutsuvasta ja ainutlaatuisesta ilmapiiristä riippumatta siitä, missä osassa hotellia he ovat.