As. Oy Neilikkatie & As. Oy Unikkotie

Kukkakedon uudiskohteet
Asiakas:
Paikka: Vantaa
Ajankohta: 2017-2021
Laajuus: 4500 kem2 (As Oy Neilikkatie) / 2630 kem2 + 100 liikekem2 (As Oy Unikkotie)
Asuntoja: 117 (As Oy Neilikkatie) / 58 (As Oy Unikkotie)
Kiinteistöjen omistaja: Varma

Vantaalla Tikkurilan alue kehittyy huimaa vauhtia. Kukkaketoon, aivan Tikkurilan rautatieaseman viereen, nousi myös kaksi Tengbomin Lujatalolle suunnittelemaa kerrostaloa: Neilikkatien puolelle 117 vuokra-asunnon lamellitalo ja Unikkotien varteen 58 omistusasunnon pistetalo.

Kukkakedossa sijaitsevaa korttelia koskeva, täydennysrakentamisen sekä maanpäällisten pysäköintipaikkojen siirtämisen uusiin maanalaisiin pysäköintilaitoksiin mahdollistava, kaavamuutos vahvistettiin vuonna 2017. Asuinkerrostalojen julkisivut mukailevat Kukkakedon jo olemassa olevaa rakennuskantaa tasakattoineen ja julkisivun värimaailmoineen.

Neilikkatien katujulkisivu Tikkurilantieltä
Neilikkatien lamellitalo

Viihtyvyyden maksimoimiseksi kummankin kerrostalon kaikkiin huoneistoihin rakennettiin joko katettu parveke tai ranskalainen parveke. Molemmat tontit saivat omat pysäköintihallinsa, jonka kaikki autopaikat ovat sähkölämmityspaikkoja, ja osa on varustettu myös sähköautojen latauspisteillä. Pysäköintihallien ajoluiskat saivat päälleen viherkatot samoin kuin pihalle sijoitettavat kylmät varastorakennukset. Pihakansille luotiin vehreää puistomaista tilaa ja leikkipaikat oman pihapiirin lapsille.

Neilikkatie

Uusi kahdeksankerroksinen lamellitalo nousi parkkipaikkana toimineeseen tontinosaan. Rakennuksen muoto seuraa kauniisti kaartuvan Neilikkatien linjaa. Kahden porrashuoneen ympärille rakennettiin 117 vuokra-asuntoa, jotka on suunniteltu kompakteiksi ja toimiksi. Rakennuksen B-portaan ensimmäiseen kerrokseen sijoittuu viisi asuinhuoneistoa sekä A-portaan puolelle ulkovälinevarasto pyöräpaikkoineen. Kerroksesta löytyvät myös talopesula, taloyhtiön sauna kahdella pukuhuoneella sekä kerhohuone.

Neilikkatien julksivu sisäpihalle
Näkymä sisäpihalta

Pääasiallisena julkisivumateriaalina on paikalla muurattu punainen ja valkoinen tiili, jota pohjakerroksessa täydentää harmaa luonnonkivi. Parvekkeissa käytettiin vastaavan sävyisiä tiililaattoja.

Huoneistot
yksiö 22-32,5 htm2 65 kpl
kaksio 32-48,5 htm2 45 kpl
kolmio 61,5 htm2  7 kpl

 

Unikkotie

Unikkotien varteen rakennettiin seitsemänkerroksinen 58 omistusasunnon ja kahden liikehuoneiston kerrostalo. Uuden rakennuksen alta purettiin kahden kerroksen korkuinen liikerakennus ja pihalla sijainneet autopaikat siirrettiin uuteen pysäköintilaitokseen pihakannen alle. Pihakannella sijaitsevaan kylmään varastorakennukseen on asukkaille varattu tilaa polkupyörien huoltoon ja korjaukseen.

Unikkotien julkisivu kadulta
Katunäkymä

Kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee kaksi yhdistettävissä olevaa liiketilaa. Kuusi ylintä kerrosta on varattu asumiselle; asuinhuoneistojen joukosta löytyy niin yksiöitä, kaksioita kuin kolmioita. Kellarikerrokseen keskittyy talon yhteisiä käyttötiloja, kuten talopesula kuivaushuoneineen ja lämmin ulkovälinevarasto, sekä irtaimistovarastot ja tekniset tilat.

Unikkotien julkisivu sisäpihalta
Näkymä sisäpihalta

Punaisen ja valkoisen tiilen liitto on oivallinen ja parvekkeissa käytettävä tiililaatta jatkaa julkisivujen värimaailmaa. Liiketilojen julkisivujen harmaa luonnonkivilaatta maadoittaa rakennuksen osaksi kaduntasomaailmaa.

Huoneistot
yksiö 23,5-29,5 htm2 31 kpl
kaksio 41-48,5 htm2 13 kpl
kolmio 58,5-69 htm2 14 kpl

 

Kuvat: Kuvio Oy

Projektin työryhmä

Yhteyshenkilöt

Marcus Heinänen asiakkuusvastaava 050 394 1674