Helsingin Suomalainen Klubi

Uusitut tilat perinteitä kunnioittaen
Asiakas: Helsingin Suomalainen Klubi
Paikka: Helsinki
Ajankohta: 2021
Projektin tyyppi: Peruskorjaus

Historiaa huokuvassa Helsingin Suomalaisessa Klubissa oli aika uudistaa tilojen ilmanvaihto. Samalla uusittiin Klubin kokoustiloja, ravintolaa ja juhlasalia. Tengbom suunnitteli tiloihin uudet alakattoratkaisut ja raikkaamman ilmeen kunnioittaen tilan arvokkuutta ja historiaa. Helsingin Suomalaisen Klubin uusitut tilat on otettu hyvin vastaan.

Helsingin Suomalainen Klubi uudistetut tilat

Helsingin Suomalaisen Klubin historia juontaa juurensa aina 1800-luvun loppupuolelle, jolloin Klubi perustettiin. Kampissa sijaitseva Helsingin Suomalainen Klubi muutti nykyisiin tiloihinsa 1950-luvun lopulla, kun Kansakoulukujan Klubirakennus valmistui. Rakennusta on remontoitu vuosien varrella, mutta Klubin ylimpien kerroksien tiloissa oli edelleen käytössä alkuperäinen ilmanvaihtojärjestelmä.

Klubin tiloja päivitettiin ilmastoinnin uusimisen yhteydessä

Ilmastointi uusittiin kokonaan vuonna 2021. Ilmastoinnin lisäksi päivitettiin myös muuta talotekniikka, kuten tilojen valaistus. Työn yhteydessä purettiin ja uusittiin suurin osa tilojen alakatoista.

Remontin yhteydessä päädyttiin muokkaamaan Klubin tiloja nykytarpeita vastaaviksi. Tiloihin lukeutuvat muun muassa ravintola, juhlasali, kirjasto, olohuone ja biljardisali. Klubiravintolalla on käytössään kahdeksan kabinettia ja pääsali.

Peruskorjauksessa muutettiin hieman tilojen pohjaratkaisua. Klubille saatiin käyttöön uusi lounge-tila purkamalla seinä ja yhdistämällä entisen olohuoneen ja yhden kabinetin tilat toisiinsa. Tiloihin sijoitettiin uusi kirjastotila, ja vanha kirjasto muutettiin ravintolan kabinetiksi.

Helsingin Suomalainen Klubi kirjasto sisustus
Uuden lounge-tilan perällä on lasiovin erotettu uusi kirjastotila.

Raikkaampi ilme perinteitä kunnioittaen

Tengbom suunnitteli projektissa Klubin tiloille raikkaamman ilmeen. Tilojen toimivuutta parannettiin pienillä pohjaratkaisujen muutoksella, ja lisäksi päivitettiin pintamateriaaleja, kuten lattiamattoja ja lattiamateriaaleja.

Kaikki uudistukset toteutettiin ottaen huomioon Klubin historian ja perinteet. Arvokas värimaailma ja kulttuurihistoriallisesti tärkeät maalaukset ja teokset ovat edelleen tilojen keskiössä. Helsingin Suomalaisen Klubin uusitut tilat palvelevat sen jäseniä entistä paremmin.

Helsingin Suomalainen Klubi ravintola
Ravintolan seinillä on esillä arvokasta ja kulttuurihistoriallisesti merkittävää taidetta.

 

Kuvat: Kuvio Oy

Projektin työryhmä

Yhteyshenkilöt

Petrus Laaksonen suunnittelujohtaja 041 526 6537

Projektiin liittyvät osaamisalueet

Sisustussuunnittelu

Sisustussuunnittelu

Ammattitaitoisella sisustussuunnittelulla voidaan ratkaisevasti lisätä tilan viihtyisyyttä ja elämyksellisyyttä, luoda edellytyksiä erilaisten työtehtävien tekemiselle ja samalla lisätä tilankäytön tehokkuutta. Laadukkaasti toteutettu sisustus on viihtyisä sekä toimiva ja tukee käyttäjäyrityksen brändiä. Tengbomin etuna on tehokkaan Helsingin toimiston sisustusarkkitehtitiimin lisäksi Ruotsin Tengbomin sisustusarkkitehdit, joiden viimeisimmistä projekteista voitte lukea lisää täältä ruotsiksi.

Lue lisää

Rakennusperintö

Tengbomilla laadimme rakennushistoria-, kulttuuriympäristö- ja maisemaselvityksiä esimerkiksi peruskorjauksia, muutostöitä ja kaavaprojekteja varten. Korkealaatuiset selvitykset tarjoavat arvokasta taustatietoa kohteistaan niin jatkosuunnittelua kuin päätöksentekoa varten. Rakennushistoriaan erikoistuneet arkkitehtimme vastaavat selvityksistä, joissa arkisto- ja kenttätöiden myötä tutkitaan kohteen historiaa, muutoksia ja nykytilaa. Näin rakennuksesta, laajemmasta kokonaisuudesta tai kokonaisesta alueesta pystytään tunnistamaan sille tyypilliset ominaispiirteet, eri aikakausien kerrostumat sekä…

Lue lisää
Kiinteistökehitys ja korjausrakentaminen

Kiinteistökehitys ja korjausrakentaminen

On kyseessä sitten yksittäinen uudistusta kaipaava toimistorakennus tai kokonainen kortteli, jonka käyttötarkoitusta halutaan muuttaa ja kehittää, Tengbomin korjausrakentamisen ja kiinteistökehityksen asiantuntijat auttavat hahmottamaan rakennusten ja tontin potentiaalin. Meillä on vahva kokemus eri ikäisten kiinteistöjen korjausrakentamisesta ja osaamme sujuvasti ratkaista korjausrakentamisen haasteita. Lempiprojektejamme ovat haastavat kehityshankkeet, joiden lopputuloksena voimme antaa jo parhaat päivänsä nähneille rakennuksille kymmeniä…

Lue lisää