Keravan asemanseudun kilpailu

Keravan asemanseudun alueen elävöittäminen
Asiakas: Keravan kaupunki
Paikka: Kerava
Ajankohta: 2022
Projektityyppi: Maankäyttö, kilpailu

Tengbom osallistui Keravan kaupungin järjestämään kansainväliseen ideakilpailuun 2022, jonka kohteena oli Keravan asemanseudun ympäristö.

Ehdotuksen ilmakuva alueesta

Ideakilpailun tavoitteena oli luoda asema-alueesta ilmastoviisas portti Keravalle. Aseman läheisyyteen tavoiteltiin uutta vetovoimaista, viihtyisää ja toimivaa asuinympäristöä monipuolisine palveluineen ja toimintoineen. Julkisen liikenteen matkaketjujen sekä alueen ajoneuvoliikenteen kehittämisen ohella alueella haluttiin myös tukea entisestään kävelyn ja pyöräilyn mahdollisuuksia.

Ehdotuksen havainnekuva kadulta

Tengbomin ehdotus oli kiinnostava ja huolellisesti tehty

Tengbom osallistui kilpailuun ”Kulmilla”-ehdotuksella. Ehdotuksen tavoitteena oli luoda Keravan aseman seudusta kokonaisuus, joka luo kaupungin eri verkostoille alustan kestävälle ja toimivalle olemassaololle ja kehitykselle. Suunnittelualueen uusi kaupunkirakenne olisi vahvistanut alueella sijaitsevien vanhempien rakennusten asemaa osana uutta kaupunkitilaa.

Tuomariston mukaan ehdotus oli yleisilmeeltään kiinnostava ja huolellisesti tehty. Siinä oli nostettu keskiöön sosiaalinen hyvinvointi, ilmastoviisaus ja paikallisuus. Asemanaukiolle ja sen lähiympäristöön ideoitujen olemassa olevien rakenteiden hyödyntäminen ja uudisrakentaminen osana uutta asemamiljöötä saivat tuomaristolta erityiskiitokset poikkeuksellisen hyvinä ratkaisuina. Ehdotuksen runsaita ja moninaisia reittejä ja tarkasti tutkittuja aktiivisia kaupunkitiloja kehuttiin korkealaatuisena ja kiinnostavana asuinympäristönä. Asemantien uutta linjausta pidettiin yhtenä kilpailun onnistuneimmista.

Ehdotuksen havainnekuva kadulta

Haluatko lukea lisää kilpailusta?

Uutinen aiheesta sivuillamme. Tutustu myös kilpailun arvostelupöytäkirjaan ja ehdotuksiin.

Projektin työryhmä

Yhteyshenkilöt

Enni Wiljanen kaupunkisuunnittelu, maankäyttö 040 563 4414