Waldemarsudde
Prinssi Eugenin perintö
Waldemarsudde (~Waldemarin niemi) Tukholman Djurgårdenissa on ainutlaatuinen ympäristö, johon sisältyy suuria elämyksiä. Se on yhdistelmä kaunista maaseutumaisemaa, kiehtovia historiallisia rakennuksia, ja fantastista taidetta. Ennen kaikkea Waldemarsudde liitetään prinssi Eugeniin, joka oli kasvitieteilijä, taidemaalari ja taiteen kerääjä, ja asui paikassa 1900-luvun alussa.
Prinssi Eugenin perintö
Palatsi rakennettiin vuosina 1903-1905 prinssi Eugenin toimeksiannosta. Suunnittelija on arkkitehti Ferdinand Boberg. Galleriarakennus lisättiin 1913 prinssin laajaa taidekokoelmaa varten. Prinssin kuoltua 1947 kokonaisuus siirtyi testamenttilahjoituksena valtiolle, joka hallinnoi sitä museona. Waldemarsudde on yksi Ruotsin tunnetuimmista ja kävijämäärältään suurimmista museoista. Se on suojeltu ja se on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennusperinnöksi vuodesta 1993 lähtien.

Vastuullista ylläpitöä ja kehitystä
Meillä on puitesopimus Waldemarsuddenin arkkitehtisuunnitelutehtäviin. Toimimme myös konsultoivassa roolissa. Vastaamme suojellun kohteen ylläpidosta ja kehittämisestä yhteistyössä Ruotsin valtion kiinteistöyhtiön (National Property Board of Sweden) sekä Prins Eugens Waldemarsudde -museon kanssa. Työskentelemme arkkitehtuurin, rakennussuojelun, teknisten kysymysten ja viranomaisvaatimusten välimaastossa. Laadimme korjaussuunnitelmia yhteistyössä muiden konsulttien kanssa. Hoidamme myös lupa-asiat ja laadimme pitkän tähtäimen korjaus- ja restaurointisuunnitelmia.
Sopeuttamista ja tulevaisuuden visioita
Yksi monista suunnittelemistamme muutostöistä on museokaupan ja eteishallin uudistaminen. Muutostyössä parannettiin pääsisäänkäynnin esteettömyyttä sekä ulko- että sisäpuolelta. Lisäksi olemme työskennelleet ympäristöön, valaistukseen, akustiikkaan, puistoalueen hoitoon ja sisätilojen huoltoon liittyvien kysymysten parissa. Yksi kehitysehdotuksistamme on vanhan pellavaöljymyllyn kunnostaminen ja avaaminen yleisölle.






Monimutkaisia projekteja, erityiset vaatimukset
Waldemarsuddenin projektit ovat usein monimutkaisia. Museoympäristössä esiin nousevat ympäristö-, tekniset-, logistiset ja tilaohjelmaan liittyvät haasteet ovat usein tavanomaisesta poikkeavia. Pyrimme tekemään muutokset kohteen kultuurihistoriallista arvoa kunnioittaen, mutta niin, että ne palvelevat tämän päivän tarpeita.
Tarvitaan tiivistä yhteistyötä
Projektin aikainen yhteistyö on ratkaisevan tärkeää. Usein teknisten asiantuntijoiden puoleen käännytään jo varhaisessa vaiheessa. Meillä on tiiviit ja pitkäkestoiset yhteistyösuhteet hallinnon, vuokralaisten, viranomaisten, erikoisosaajien, muiden konsulttien ja käsityöläisten ja urakoitsijoiden kanssa. Tämänkaltainen työ edellyttää lujaa projektinhallinta-, yhteistyö- ja aloitekykyä sekä kokonaisvaltaista näkemystä.