Arkadia n:o 6 – onnistuneen yhteistyön näyttävä lopputulos

2020-10-19

Peruskorjauksen tultua ajankohtaiseksi, paraatipaikalla Helsingin Narinkkatorin pohjoispuolella sijaitseva entinen Patentti- ja rekisterihallituksen toimistorakennus koki uuden tulemisen Tengbomin Spondalle suunnittelemassa kaksivaiheisessa kiinteistökehitysprojektissa. Esittelemme nyt parhaita paloja juuri valmistuneesta Arkadia n:o 6 -nimen saaneesta kohteesta, josta kirjoitimme aiemmin myös täällä.

Arkadia Aula 2

Vaikka rakennuksen julkisivu on suojeltu, saimme päivittää Arkadiankadulla sijaitsevan pääsisäänkäynnin rakennuksen arvoiseksi kokonaisuudeksi. Julkisivulla pääsisäänkäyntiä rytmittää korkea lasiseinä, joka tuo näyttävän sisäänkäynnin osaksi katumaailmaa ja kutsuu astumaan sisään.

Arkadia Aula 3

Joustavaa yhteistyötä korjausrakentamisessa

Remontissa haasteellista oli toteuttaa nykyaikainen ilmanvaihto ja äänieristys tiloihin, joissa katto on suhteellisen matala ja tehollinen korkeus on 2,3–2,7 metriä. Jokainen kerros on nyt suunniteltu niin, että ne voidaan tulevaisuudessa jakaa jopa yhdeksään eri toimistoon.

Korjausrakentamiselle tyypillisesti suunnitelmia muutettiin usein nopeasti lennossa.

Pääsuunnittelijana toiminut arkkitehtimme Ahti Korpinen kertoo, että pitkän projektin aikana vastaan tuli muuttuvia tilanteita, joita ratkottiin hyvässä ja joustavassa yhteistyössä Spondan, pääurakoitsija Temotekin ja teknisen urakoijan Aro Systemsin kanssa. “Kun työmaalla tuli vastaan uusia tilanteita, korjausrakentamiselle tyypillisesti suunnitelmia muutettiin usein nopeasti lennosta”, kertoo Korpinen. Kohteen sisustussuunnittelusta vastasi Rune & Berg.

Arkadia n:o 6:n Tengbomin suunnittelutiimimme kohteessa. Vasemmalta oikealla: Katja Krooka, Anamarija Ban, Erin Swift-Leppäkumpu, Ahti Korpinen, Lasse Nikula, Adrián Bonet Cózar ja Irina Väisänen.

Spondan projektipäällikkö Pasi Hämäläinen toteaa, että yhteistyö on sujunut erittäin hyvin, vaikka hanke on ollut välillä myös erittäin haastava ja muutoksia tehtiin paljon:

”Tengbomin suunnittelijat ovat olleet lukuisissa tilanteissa erinomaisesti mukana ja olleet innoissaan keksimään uusia ratkaisuja. Tahdon kiittää Tengbomin koko laajaa hankkeeseen osallistunutta organisaatiota ja erityiskiitoksen haluan antaa hankkeen pääsuunnittelija Ahti Korpiselle”.

Muutoksilla onnistuneet tilat vuokralaisille

Kohteen ensimmäisiä vuokralaisia ovat esimerkiksi Wolt, Warner Music Finland ja Vincit. Pasi Hämäläinen toteaakin lopuksi, että “hyvällä yhteistyöllä ja onnistuneilla muutoksilla on saatu kiinteistön vuokralaisille onnistuneet tilat, joista voi olla ylpeä”.

Arkadia Toimisto

PS. Tekniikka & Talous kävi vierailemassa Arkadia 6:ssa. T&T:n tilaajana voit lukea jutun täältä.