Tengbom suunnittelee Vallilaan uuden toimistorakennuksen

2021-03-05

Vallilaan nousee uusi Tengbomin suunnittelema kestävän kehityksen mukainen ja energiatehokas toimistorakennus. Kahdeksankerroksinen 21 000 m2 muuntojoustava rakennus suunnitellaan LEED Platinum -tasoiseksi moderniksi toimitilaksi.

Uuden toimistorakennuksen suunnitteluarvot nojaavat kestävään kehitykseen ja energiatehokkuuteen. Rakennus suunnitellaan korkeimman tason LEED Platinum -ympäristösertifikaatin kriteeristön täyttäväksi ja yli 80 % sen lämpöenergiatarpeesta tuotetaan kattavalla maalämpöjärjestelmällä. Muuntojoustavaksi suunniteltu rakennus vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin.

Keskeinen sijainti Helsingin kasvuakselilla

Tontti sijaitsee Helsingin kasvuakselilla, aivan Kalasataman ja Pasilan välissä osana Teollisuuskadun ympäristön pankkikeskittymää. Helsingin kaupungin tavoitteena on luoda Teollisuuskadun akselista elävä kaupunginosa, joka toimii merkittävänä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymänä. Uusi toimistorakennus tukee tätä tavoitetta.

Tengbom vastaa kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. NCC vastaa hankkeen rakentamisesta. Kohteen tilaajana toimii Pembroke Real Estate Oy.

Lue enemmän hankkeesta Vallila C5 -projektiesittelystä ja NCC:n tiedotteesta.