Tengbom voitti yhdessä KSBR:n kanssa Lammenrannan pysäköintitalon suunnittelukilpailun

2021-11-10

Tengbom voitti Lammenrannan asuinalueen pysäköintitalon kilpailun yhdessä Keski-Suomen Betonirakenne Oy:n kanssa ehdotuksellaan Arrivée. Pysäköintitalo saa puisen julkisivun, joka istuu Lammenrannan asemakaavaan. Esteettömyys, ekologisuus ja rakennuksen pitkä elinkaari ovat suunnittelun keskiössä.

Visualisointi Lammenrannan parkkitalosta

Tengbomin ja KSBR:n ehdotuksessa Arrivée yhdistyvät ekologisuus ja korkeatasoinen arkkitehtuuri. Rakennuksen rakenteet kestävät normaalia pidempää ja elinkaarikustannuksiin on kiinnitetty huomiota. Vaihteleva ja moniulotteinen puujulkisivu istuu miljööseen tuoden katukuvaan mielenkiintoa.

Pysäköintitalon kolme- ja puoli maanpäällistä kerrosta ja yksi maanalainen kerros tarjoavat pysäköintipaikan 265 autolle, joista 11 on varattu liikkumisesteisille. Rakennuksen katto toteutetaan viherkattona, joka hyödynnetään myös uusiutuvan energian tuotannossa. Katutasoon sijoitetaan liiketilaa ja piha-alueen esteettömyyteen on kiinnitetty erityistä huomioita.

Tengbomilta voitokkaan kilpailuehdotuksen takana ovat hankkeen vastaava arkkitehti Jukka Rajala ja arkkitehti Sandra Al-Neyazi.

Helsingin asuntotuotantotoimisto toimii pysäköintitalon rakennuttajana.

Lue hankkeesta enemmän Lammenrannan pysäköintitalon projektiesittelystä ja KSBR:n tiedotteesta.