Asunto Oy Helsingin Valssimyllynkatu 13

Myllypuron uudet puutalot
Asiakas: Jealha Oy
Paikka: Helsinki
Ajankohta: 2016-
Laajuus: 2500 kem2 / 2185 htm2
Asuntoja: 24

Valssimyllynkadun kaarteeseen, upean kallion päälle, valmistui loppuvuodesta 2019 Tengbomin Jealhalle suunnittelemia kaksikerroksia puutaloja luoden jatkumon Myllypuron puutaloalueelle. Koskematon luonto on vahvasti läsnä, sillä tontteja ympäröivät kauniit avokalliot, ja puusto säilytetään ja hoidetaan luonnontilaisina.

Tonteille 13 ja 15 rakennetaan yhteensä 11 kaksikerroksista taloa, joista seitsemän on paritaloja, kolme kolmen asunnon rivitaloja ja yksi erillistalo. Asuntojen koot vaihtelevat 81 m2 kolmiosta 128,5 m2 kokoiseen kuuteen huoneeseen ja keittiöön.

Tontti sijaitsee omassa rauhassaan korkealla kallion päällä, josta avautuvat näkymät Roihupellon suuntaan. Lähialueen rakennukset ovat kaksikerroksisia puutaloja, ja uudet talot sopeutuvat naapureihinsa kokonsa, värityksensä ja julkisivujen jäsentelyn suhteen.

Piha-alueet, ulkotilat ja pysäköinti

Asuntoihin kuuluu terassi ja parveke, joka on mahdollista lasittaa myöhemmin. Tontin 15 keskelle jätetään alueella oleva näyttävä siirtolohkare. Autopaikkoja on 1-2 per asunto ja esteettömät vieraspaikat löytyvät tontin pihakadulta. Istutettava kasvillisuus sitoo piha-alueet osaksi ympäröivää luontoa. Jokaiselle asunnolle on myös ulkovarasto, joka sijaitsee joko asunnon terassilla tai asunnon välittömässä läheisyydessä.

Mukavaa ja joustavaa asumista

Asuntoihin on jätetty muunteluvaraa, joka mahdollistaa asuntojen räätälöinnin asukkaiden muuttuviin tarpeisiin esimerkiksi huonejaoin. Asumismukavuutta lisäävät valoisa keittiö, saunaosasto, WC-tilat suihkuineen molemmissa kerroksissa sekä alakerrassa olohuoneen jatkona oleva asunnon levyinen upea terassi. Asuntojen ensimmäinen kerros toimii niin sanottuna selviytymiskerroksena. Kaikissa asunnoissa on takkavaraus.

Projektin työryhmä

Yhteyshenkilöt

Marcus Heinänen asiakkuusvastaava 050 394 1674