Asunto Oy Helsingin Valssimyllynkatu 13

Myllypuron uudet puutalot
Asiakas: Jealha Oy
Ajankohta: 2016-
Paikka: Helsinki
Kerrosala: 2500 kem2
Huoneistoala: 2185 m2
Asuntoja: 24

Valssimyllynkadun kaarteeseen, upean kallion päälle, rakentuu kaksikerroksia puutaloja luoden jatkumon Myllypuron puutaloalueelle. Koskematon luonto on vahvasti läsnä, sillä tontteja ympäröivät kauniit avokalliot ja puusto säilytetään ja hoidetaan luonnontilaisina. Pihakasvillisuus jatkaa ympäristönsä flooraa tehden kokonaisuudesta eheän. Alue antaakin hienot puitteet ulkoilulle ja vapaa-ajanvietolle.

Tonteille 13 ja 15 rakennetaan yhteensä 11 kaksikerroksista taloa, joista seitsemän on paritaloja, kolme kolmen asunnon rivitaloja ja yksi erillistalo. Asuntojen koot vaihtelevat 81 m2 kolmiosta 128,5 m2 kokoiseen kuuteen huoneeseen ja keittiöön.

Tontti sijaitsee omassa rauhassaan korkealla kallion päällä, josta avautuvat näkymät Roihupellon suuntaan. Lähialueen rakennukset ovat kaksikerroksisia puutaloja, ja uudet talot sopeutuvat naapureihinsa kokonsa, värityksensä ja julkisivujen jäsentelyn suhteen.

Piha-alueet, ulkotilat ja pysäköinti

Asuntoihin kuuluu terassi ja parveke, joka on mahdollista lasittaa myöhemmin. Tontin 15 keskelle jätetään alueella oleva näyttävä siirtolohkare. Autopaikkoja on 1-2 per asunto ja esteettömät vieraspaikat löytyvät tontin pihakadulta. Istutettava kasvillisuus sitoo piha-alueet osaksi ympäröivää luontoa. Jokaiselle asunnolle on myös ulkovarasto, joka sijaitsee joko asunnon terassilla tai asunnon välittömässä läheisyydessä.

Mukavaa ja joustavaa asumista

Asuntoihin on jätetty muunteluvaraa, joka mahdollistaa asuntojen räätälöimisen asukkaiden muuttuviin tarpeisiin esimerkiksi huonejaoin. Asumismukavuutta lisäävät valoisa keittiö, saunaosasto, WC-tilat suihkuineen molemmissa kerroksissa sekä alakerrassa olohuoneen jatkona oleva asunnon levyinen upea terassi. Asuntojen ensimmäinen kerros toimii niin sanottuna selviytymiskerroksena. Kaikissa asunnoissa on takkavaraus.

Projektin työryhmä

  • Ari Tahvanainen pääsuunnittelija / projektipäällikkö
  • Erin Swift-Leppäkumpu arkkitehti
  • Irina Väisänen arkkitehti
  • Elina Kataja maisema-arkkitehti
  • Lasse Olaste maisema-arkkitehti
  • Yordi Lara-Ochoa visualisoinnit
  • Elisa Ristoja suunnitteluassistentti

Yhteyshenkilöt

Katia Salo toimitusjohtaja 050 351 9063