KY-talosta Kulma21

2021-05-24

Tengbom suunnittelee Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan KY-talo saneerauksen monipuoliseksi toimitilaksi. Pohjoisen Rautatiekadun ja Frederikinkadun kulmassa sijaitseva vanha Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan talo saa peruskorjauksen myötä uuden nimen Kulma21. Projektin tavoitteena on saavuttaa ensimmäisenä korjausrakennushankkeena Suomessa BREEAM Excellent -taso.

Kulma21 havainnekuva

Enemmän kuin peruskorjaus

KY-talona tunnettu, opiskelijaelämän keskuksena toiminut rakennus nostetaan laajan peruskorjauksen myötä takaisin täyteen arvoonsa. Rakennuksen uuteen nimeen, Kulma21, tiivistyys sen historia sekä keskeinen sijainti Helsingin kantakaupungissa. Kerrosten joustavat tilaratkaisut vaihtelevat 200 m2 – 6000 m2 välillä, ja uudelleen käyttöönotettavalta ylimmän kerroksen kattoterassilta avautuvat komeat näkymät kaupungin yli.

Saneerauksessa tavoitellaan BREEAM-ympäristöluokituksen kriteeristön mukaista Excellent-tasoa. Luokitus ohjaa suunnittelua kokonaisvaltaisesti, ja siinä huomioidaan rakennuksen koko elinkaari. Hankkeen tavoitteena on saavuttaa ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävä rakennus.

Lue enemmän hankkeesta Kulma21-projektiesittelystä ja NCC:n tiedotteesta.