Tengbom käänsi toimintansa voitolliseksi — kysyntä kestäville kiinteistökehityshankkeille kasvussa

2020-04-16

Helsinkiläisen arkkitehtitoimisto Tengbomin liikevaihto nousi viime vuonna 17 % päätyen 2,1 miljoonaan euroon. Erityisesti kiinteistökehityksen ja maankäytön hankkeisiin keskittyneen yrityksen tulos kääntyi 151 000 euroa voitolliseksi monen tappiollisen vuoden jälkeen.

“Tappiota oli kertynyt, vaikka muutoin toimialalla oli mennyt hyvin jo vuosia. Nyt olemme saaneet kurssin käännettyä keskittymällä vahvoihin osaamisalueisiimme: kestävään kiinteistökehitykseen ja korjausrakentamiseen, maankäyttöön ja kaavoitukseen. Erityisesti toimistopuolella energiatehokkuus ja erilaiset ympäristösertifioinnit ovat tätä päivää. Seuraava merkittävä alue on kiertotalous ja sen hyödyntäminen ei vain rakennusvaiheessa, vaan myös näkyvästi esimerkiksi toimistojen sisustuksissa”, kertoo Tengbom Oy:n Susanna Sucksdorff, joka nimitettiin yrityksen toimitusjohtajaksi viime vuoden tammikuussa.

Tengbomin asiakkaita ovat muun muassa kiinteistösijoittajat ja -kehittäjät. Parhaillaan työn alla useita kohteita, joista suurimpia ovat noin 40 000 neliön rakennushanke Vallilan finanssikortteleissa ja tänä vuonna Spondalle valmistuva Arkadiankatu 4-6, joka on muun muassa ravintola Farangin uusi osoite.

Sucksdorff kiittää tulosparannuksesta henkilöstöä ja asiakkaita: “Tiimin osaamisen kehittäminen, uudet rekrytoinnit sekä merkittävät uudet asiakkuudet ovat olleet tärkeitä tekijöitä suotuisaan kehitykseen. Henkilökunnan monipuolinen osaaminen on näkynyt onnistuneissa asiakasprojekteissa. Samalla on löytynyt tekemisen ilo ja yhdessä viihtyminen, vaikka tällä hetkellä suurin osa työskenteleekin muiden tapaan kotikonttoreillaan”.

Yritys on osa perinteikästä ruotsalaista Tengbom-konsernia. Tengbom tuli Suomeen 2013 ostamalla 75 % Eriksson Arkkitehdit Oy:stä. 2017 Tengbom hankki koko osakekannan helsinkiläisyrityksestä.

Tengbomilaisia on Suomessa nyt 23 ja Ruotsissa reilut 500. Ruotsissa Tengbomin yksi tunnetuimmista viimeaikaisia töistä on ollut perinteikkään Östermalmin kauppahallin uudistusprojekti.

Tengbom on yksi Pohjoismaiden eturivin arkkitehtitoimistoista. Suunnittelemme ajatonta, ihmislähtöistä ja inspiroivaa ympäristöä tuleville sukupolville. Olemme 23 hengen arkkitehtitoimisto Helsingin keskustassa, ja osa perinteikästä ruotsalaista Tengbom-konsernia. Suomen-liikevaihto 2019 oli 2,1 miljoona euroa.